>> Leveransvillkor och garantier

Certifieringar/klassningar

Svalsons produkter är certifierade kvalitetsprodukter. Alla tillverkare av byggsatser och komponenter för bärande stål och aluminiumkonstruktioner ska CE-märka sina produkter. För att kunna göra detta måste tillverkare vara certifierad och Svalsons produktion av Cit i Lä är certifierad enligt EN 1090. Ansvaret för att endast uppföra CE-märkta produkter ligger hos byggherren.

Svalson är medlem i Balkongföreningen Norden för att säkerställa ett säkert räcke/vindskydd och inglasning med hög kvalitet. Inglasningen är dessutom testad för vindlast, personsäkerhet inklusive tung stöt hos RISE – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (fd SP).

Sunda Hus Miljödata  – Svalsons skjutluckor rekommenderas av Sunda Hus Miljödata. Sunda Hus är marknadsledande i Sverige för miljö- och hälsovärdering av byggvaror – läs mer om Sunda Hus på sundahus.se.

Byggvarubedömningen – våra produkter är även bedömda hos Byggvarubedömningen. Läs mer på byggvarubedomningen.se.

Svalsons brandklassade skjutlucka Fireslide EI30 är Fireslide EI30 har testats enligt EN 1634-1 är klassificerad enligt EN13501-2.

Garantier

På både våra skjutluckor och på våra Cit i Lä gäller 2 års garanti efter leverans, villkor enligt Svalsons garantisedel.

Leveransvillkor:

  • Svalson tillämpar NL01 där ej annat anges.
  • Emballage ingår.
  • Leveransvillkor: Fritt fabrik (EXW, Incoterms 2000). Det innebär att det är du som köpare som ansvarar för frakten från vår fabrik men som standard erbjuder vi att boka frakten och debitera fraktkostnad på din faktura. Du kan också välja att boka och betala frakt själv. Varje sektion av Cit i Lä väger 60-100 kg vilket innebär att det kan krävas traktor eller liknande vid lossning om det är flera sektioner.

Att tänka på vid godsets ankomst:

Vid ankomst/lossning är det viktigt att kontrollera godset noggrant. Om emballaget är skadat ska detta noteras på chaufförens fraktsedel innan underskrift. Eventuella fraktskador måste anmälas inom 7 dagar och därför ska emballaget öppnas och innehållet kontrolleras snarast möjligt. Om olyckan varit framme och godset eller delar av det är skadat ska det ligga kvar i emballaget. Fotografera de skadade partierna och anmäl fraktskadan omgående.

Alla våra eldrivna skjutluckor är CE-märkta enligt maskindirektivet och EMC-direktivet