Svalson Open – nytt eldrivet fönster

av | 4 dec, 2020

Svalson lanserar ett vertikalgående eldrivet fönster, Svalson Open. Fönstret har en fast ruta nertill och en övre rörlig ruta som öppnas steglöst nedåt med en enkel knapptryckning. Kan även kopplas till mobilen och trådlös Smarta hem lösning.

Fönstret ger ett maximalt ljusinsläpp och balkongkänsla där balkong inte är möjligt. Svalson Open tillverkas med 3-glas isolerglas, trälister på insidan och lackerad underhållsfri aluminium på utsidan. För enkel rengöring kommer det nedre glaset att var infällbart.

Vi är sedan länge experter på eldrivna skjutluckor som öppnas vertikalt eller horisontellt, säger Maud Spencer, VD. Det känns verkligen bra att få lansera en produkt som har de egenskaper som krävs för ett riktigt fönster.

Det vertikalgående eldrivna fönstret lanseras i maximalt modulmått 20 x 21, det vill säga 2 x 2,1 meter i storlek. Den rörliga rutan öppnas nedåt till en säker bröstningshöjd på som lägst 1,1 meter enligt standardmått för balkongräcken. Svalson Open är tillverkat och CE-märkt i enlighet med gällande direktiv och harmoniserade standard SS-EN 14351-1, fönster och dörrar samt har kvalitetskrav i nivå med P-märkning, SFDK samt Boverkets väsentliga krav.

Läs mer här >>